THE LOWEST PAIR & SMALL TOWN THERAPY - HORSE CAMP

Artiest info
Website
facebook
Label: Delicata Records

Het klinkt een beetje ingewikkeld maar blijkbaar is de Amerikaanse gelegenheidsformatie ‘Horse Camp’ samengesteld uit twee andere groepen: de eerste band is het folkduo ‘The Lowest Pair’ zijnde Kendl Winter en Palmer T. Lee uit Olympia, Washington en ook de tweede band ‘Small Town Therapy’ is een duo samengesteld uit de multi-instrumentalisten Leif Karlstrom en Adam Roszkiewicz uit de regio van San Francisco Bay.

Eind oktober brachten deze vier muzikanten het folk- en bluegrassalbum “Horse Camp” op de markt. Voor de opname van deze plaat werden er nog drie ‘special guests’ in de studio uitgenodigd: Charlie Muench, Tony Sales en Erin Youngberg. De vier leverden allen enkele nummers aan voor de plaat die uiteindelijk uit elf tracks is samengesteld. Vier van die nummers zijn geheel instrumentale bluegrasstracks en als er toch gezongen wordt zorgen Kendl Winter en Palmer T. Lee daarvoor, terwijl beiden ook spelen op gitaar en banjo. Leif Karlstrom speelt op viool en mandoline en Adam Roszkiewicz speelt afwisselend op gitaar en mandoline. Op enkele nummers van het album spelen de bovenvermelde gastmuzikanten op basgitaar en drums.

Voor de video’s hebben we gekozen voor het nummer “Couple Of Jerks” dat als eerste single uit het album werd getrokken en voor de song “Oak Leaf” waarop de wat kinderlijk klinkende stem van Kendl Winter voor de zangpartij zorgt. De nummers op deze plaat bevatten elementen uit de folk-, country- en bluegrassmuziek. Bij de meest commerciële tracks rekenen we de songs “Chandelier” en “Mt. Rainier” waarop Kendl Winter en Palmer L. Tee telkens een duet zingen, het door Palmer L. Tee gezongen “Jinx” en de harmonieus samen gezongen folknummers “It Wished It Was A Song” en “Dandelion Tides”.

“Horse Camp” is de zevende plaat in de discografie van het in 2013 opgerichte duo ‘The Lowest Pair’ en het eerste album dat ze in een samenwerkingsverband met ‘Small Town Therapy’ hebben opgenomen. De songs kwamen tot stand tijdens de twee jaar durende coronaperiode toen er geen optredens mochten plaatsvinden en deze muzikanten veroordeeld waren tot het songschrijven in afzondering. Gelukkig maar voor hen kunnen ze het resultaat van hun arbeid nu wel live gaan spelen voor het Amerikaanse publiek.

(valsam)